Egységes döntés: újabb fél évvel meghosszabbítja az EU az Oroszország elleni szankciókat

külföld
2017 december 14., 20:05
comments 107

Az Európai Tanács elnöke Twitterén közölte, hogy brüsszeli csúcs első napján megállapodtak a tagállamok vezetői, hogy újabb fél évvel meghosszabbítják az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt gazdasági szankciókat.

link Forrás

Donald Tusk posztja szerint a tagállamok egységesek, senki sem ment szembe a javaslattal. A tanács várhatóan januárban fogadja majd el a 2018. január 31-én amúgy lejáró korlátozások meghosszabbítását.

Az ukrajnai konfliktus miatt hozott intézkedések 2014. júliusa óta vannak érvényben, többek közt korlátozza egyes orosz bankok és vállalatok hozzáférését az európai tőkepiachoz, valamint tiltják a fegyverek és a katonai jellegű végfelhasználásra szánt, egyébként kettős rendeltetésű termékek, továbbá bizonyos energetikai technológia exportját Oroszországba. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.