Merkelnek nagyon nem tetszik, hogy a V4-ek pénzzel húzzák ki magukat a migrációkezeléséből

A brüsszeli uniós csúcs előtt jelentették be a V4-es államok, hogy

35 millió euróval segítik az olasz határvédelmet a migráció megfékezésében

Bár Orbán Junckerrel tartott közös sajtótájékoztatót, aki elégedett volt a négy tagállam felajánlásával, Angela Merkel keményen bírálta azt. Szerinte azt, hogy sem Csehország, sem Lengyelország, sem Magyarország nem vesz részt a menedékkérők EU-n belüli elosztására szolgáló mechanizmusban, nem váltja ki a határvédelemre felajánlott összeg. Kijelentette: 

nincs "szelektív szolidaritás" a migrációs válság kezelésében, 

a bevándorlás külső és belső dimenziójában is szolidaritásra van szükség az Európai Unió tagállamai között. 

"Nem csak a külső határokon való migrációkezelésében kell szolidárisnak lenni (...), ez jó és fontos, de belső szolidaritásra is szükség van,"

tette hozzá. 

Fotó: THIERRY ROGE/AFP

Szokatlanul nyíltan bírálta Donald Tuskot is a kancellár: az Európai Tanács elnöke arról beszélt, hogy a migrációs politikában azért sincs egység a tagállamok közt, mert 

"ezeket a megosztottságokat érzelmek kísérik, ami megnehezíti a racionális vitát és a közös nyelv megtalálását." 

Angela Merkel visszautasította ezt a gondolatot, és Tusk azon kijelentését is, hogy a kvótarendszer megosztja az uniót és károkat okoz.

"A mostani Dublini rendszer nem működik, ezért szolidaritásra van szükség az unión belül is,"

mondta a kancellár. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.