Merkelnek nagyon nem tetszik, hogy a V4-ek pénzzel húzzák ki magukat a migrációkezeléséből

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brüsszeli uniós csúcs előtt jelentették be a V4-es államok, hogy

35 millió euróval segítik az olasz határvédelmet a migráció megfékezésében

Bár Orbán Junckerrel tartott közös sajtótájékoztatót, aki elégedett volt a négy tagállam felajánlásával, Angela Merkel keményen bírálta azt. Szerinte azt, hogy sem Csehország, sem Lengyelország, sem Magyarország nem vesz részt a menedékkérők EU-n belüli elosztására szolgáló mechanizmusban, nem váltja ki a határvédelemre felajánlott összeg. Kijelentette: 

nincs "szelektív szolidaritás" a migrációs válság kezelésében, 

a bevándorlás külső és belső dimenziójában is szolidaritásra van szükség az Európai Unió tagállamai között. 

"Nem csak a külső határokon való migrációkezelésében kell szolidárisnak lenni (...), ez jó és fontos, de belső szolidaritásra is szükség van,"

tette hozzá. 

Fotó: THIERRY ROGE/AFP

Szokatlanul nyíltan bírálta Donald Tuskot is a kancellár: az Európai Tanács elnöke arról beszélt, hogy a migrációs politikában azért sincs egység a tagállamok közt, mert 

"ezeket a megosztottságokat érzelmek kísérik, ami megnehezíti a racionális vitát és a közös nyelv megtalálását." 

Angela Merkel visszautasította ezt a gondolatot, és Tusk azon kijelentését is, hogy a kvótarendszer megosztja az uniót és károkat okoz.

"A mostani Dublini rendszer nem működik, ezért szolidaritásra van szükség az unión belül is,"

mondta a kancellár. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.