Magyarország 9 millió euróval támogatja Olaszország határvédelmét

POLITIKA
2017 december 14., 15:15
comments 55

 A csütörtöki brüsszeli EU-csúcs előtt tartott egyeztetésen a V4-es országok összesen 35 millió eurót ajánlottak fel 

egy, az olasz kormány által vezetett és az Európai Bizottság együttműködésével létrejövő, a líbiai határok védelmét célzó kezdeményezésnek.

A szlovák kormányfő, Robert Fico a megbeszélés után újságíróknak kijelentette: "amennyiben úgy látják, hogy valóban hatékony programok valósulnak meg a migrációs válság megoldása érdekében, a visegrádi országok továbbra is őszinte szolidaritásukat fogják kifejezni áldozatvállalásukkal." A V4-es megbeszélésen részt vett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is. Szerinte a felajánlás

"bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett."

Az Orbán Viktorral folytatott telefonozás után Lázár János közölte: 

"Magyarország 9 millió euróval segíti Olaszországot a határvédelemben. Ehhez nincs szükség átcsoportosításra más területekről."

Az uniós csúcs előtt a V4-es felajánlásra utalva Angela Merkel arról beszélt, hogy szerinte "nem működik a szolidaritás." 

"Nem csak a külső határokon történő migrációkezelésében kell szolidárisnak lenni, ez jó és fontos, de belső szolidaritásra is szükség van,"

mondta. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.