Népszavazás lehet a 3-as metró akadálymentesítéséről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyhangúlag támogatta, és átengedte a Fővárosi Választási Bizottság Horváth Csaba népszavazási kezdeményezését csütörtökön. Az MSZP-s politikus újságíróknak elmondta, hogy a döntés után

"lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről."

Horváthnak a népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírást kell összegyűjtenie, ezért a demokratikus pártok együttműködését kérte. Szerinte "a budapestiek megnyerték az első csatát. 

Ez a kormány csak az erőből ért, itt az ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal."

Az akadálymentesítés elsősorban nem pénz-, hanem civilizációs kérdés, tette hozzá. 

Horváth Csaba november közepén kezdeményezett népszavazást azzal a kérdéssel, hogy 

"akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?".

(MTI)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.