Részeg jóga: megvan az a sport, amit bátran bevállalhatsz újévi fogadalomnak

2017 december 14., csütörtök 9:36
42

Joggal hihetnéd, hogy a következő South Park-epizód tartalmát mesélem, pedig ez a kőkemény valóság: a világnak divatot diktáló New York egyik friss találmánya a becseszve történő jógázás, angol szakkifejezéssel a Drunk Yoga.

Az új jógaiskolát egy Eli Walker nevű bárpultosból lett jógaoktató találta fel, méghozzá - adekvát módon - valószínűleg spicces állapotban.

A nő nemrég összefutott ugyanis az egykori főnökeivel és elmesélte nekik, hogy azóta jógatanár lett belőle. Az egyikük erre azt mondta, hogy akkor őt is igazán taníthatná jógázni, mert nagy szüksége van rá, hiszen olyan merev, hogy a lábujját sem tudja megérinteni. Majd előrehajolt, hogy illusztrálja a dolgot, de meglepetésre sikeresen megérintette a lábujját. Mire azt mondta, hogy eszerint részegen meg tudom érinteni. Erre Walker viccből rávágta, hogy oké, akkor részeg jógát fogok tartani neked.

A New York-i részegjógázók - az alapító állítása szerint legalábbis - nem rúgnak be, mint a hindu szamár: egy alkalommal összesen 1-1,5 pohárnyi vörösbort fogyasztanak el, félpohárnyi adagokban, hogy az üzemanyag ki ne lötybölődjön a bonyolultabb egyensúlyozós figurák közben.

A dolgot a hazai viszonyokra

  • több borral
  • pálinkával
  • vagy gyümölcslés dobozba töltött vodkával

lehetne adaptálni. Izgalmas irány lehetne a töpörtyűjóga kipróbálása is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt