A Star Wars 8-nál eddig csak a Star Wars 7 hozott több pénzt az első napon

FILM
2017 december 15., 20:15
comments 189

Minden idők 2. legnagyobb első napi bevételét produkálta a Star Wars: Az utolsó Jedik, amire csak csütörtök este 45 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban – közölte a Disney filmstúdió.

A két főszereplő, Daisy Ridley (Rey) és Mark Hamill (Luke Skywalker) a december 12-i londoni premieren a Royal Albert Hallban.
photo_camera A két főszereplő, Daisy Ridley (Rey) és Mark Hamill (Luke Skywalker) a december 12-i londoni premieren a Royal Albert Hallban. Fotó: Jeff Spicer / Geisler-Fotopress / Picture-Alliance / AFP

Bár a hivatalos premiert csak péntekre tűzték ki, sok moziban már csütörtökön műsorra tűzték a sorozat 8. (számozott) részét, amiben az előző rész végén visszatérő Luke Skywalker már meg is szólal.

Ennél nagyobb – 57 millió dolláros – bevételt az első napon csak a 7. Star Wars-film, Az ébredő erő hozott 2015-ben.

Elemzők szerint a teljes hétvége észak-amerikai jegyárbevétele meghaladhatja a 200 millió dolláros álomhatárt is, amit eddig csak 3 filmnek sikerült átlépnie a nyitóhétvégén.

A világ más országaiban eddig 60,8 millió dollárért váltottak jegyet az új filmre, amit Rian Johnson írt és rendezett. A globális hétvégi bevétel becslések szerint 425 millió dollár körül lehet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.