Joggal nevezte Piálffynak a parlamentben részegen műsorozó Pálffy Istvánt a jobbikos képviselő

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Végleg elvesztette a Novák Előd ellen indított, négy éve húzódó perét Pálffy István, Magyarország dublini nagykövete, egykori KDNP-s országgyűlési képviselő írja a Magyar Nemzet.

A politikus azért perelt, mert egy híres-hirhedtté vált piás parlamenti ámokfutása után jobbikos képviselőtársa metszően gúnyos Facebook-posztot publikált.

Első fokon még Pálffy nyert, aki azzal érvelt, hogy nem bizonyítható, hogy azon a bizonyos ülésnapon ittas lett volna. A Kúria mostani ítélete viszont kimondja, hogy Novák 

“valóságalappal bíró tényállítást” 

tett, amikor lerészegezte. Az ítélet külön kitér arra, hogy bár gúnyos, de nem sérti Pálffy emberi méltóságát, hogy a képviselőtársa Piálffy-ra torzította a nevét a posztban.

Azt, hogy mi történt azon a négy évvel ezelőtti, novemberi napon, remekül foglalta össze a Magyar Nemzet:

A 2013. november 6-án az ülésteremben készült videofelvételek tanúsága szerint Józsa István felszólalása közben Pálffy odament a szocialista politikushoz, megakasztva annak szónoklatát, kezet fogott vele és elköszönt. Távoztában megállt Nyikos László és Szilágyi György jobbikos képviselők mellett, valamit magyarázott nekik, mire a két ellenzéki az ülést vezető Balczó Zoltán felé fordulva kézjelekkel adta az alelnök tudtára: a KDNP-s ivott. 

Piálffy pechjére az egész esetről természetesen videófelvétel is készült:

A KDNP-s azt sérelmezte, hogy Novák olyanokat írt róla, hogy

  • „Piálffy István bűzlött az alkoholtól”
  • „borszakértő mameluk”
  • „bepiált”

A bíróság első fokon félmillió forintot ítélt meg Pálffynak és bocsánatkérésre kötelezte a jobbikost. A másodfok szerint viszont az első fokon eljáró bíróság hibázott, amikor nem vizsgálta magát az eredeti eseménysort, főleg a videofelvételeket. A másodfokkal egyetértő Kúria szerint a lerészegezés tényállítás, amit bizonyítani kell. Viszont ehhez nem kell feltétlenül szonda és vérvétel, mert egy ember ittasságáról

„érzékszervekkel (látás, hallás, szaglás) is meg lehet győződni”

Itt pedig volt egy videó, amin a bíróság azt tartotta a legfontosabb elemnek, hogy a két jobbikos képviselő spontán, egymással össze nem beszélve jelezte a levezető elnök felé, hogy alkoholszagot éreznek.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.