172,2 millió forintnyi euróért kelt el egy gyapjas mamut csontváza Lyonban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

548 ezer euróért, azaz kicsit több mint 172,2 millió forintért kelt el egy gyapjas mamut csontváza a franciaországi Lyonban. A csontváz kivételesen jó állapotú, 80 százaléka eredeti csont, a maradékot alkotják csak a pótlások és az összeillesztést elősegítő anyagok. Szakértők szerint ez lehet a legnagyobb ilyen csontváz, ami magánkézben van.

A csontváz egyébként egy hím mamuté volt, és 10 éve találták meg Szibériában.

Egy Németországban talált gyapjasmamut-csontváz még a helyreállítása előtt.Fotó: HENDRIK SCHMIDT/dpa Picture-Alliance/AFP

A gyapjas mamutok többsége több mint 10 ezer évvel ezelőtt pusztult el, igaz, egy elzárt kolóniájuk 4000 évvel ezelőttig megmaradhatott. Ez a mamutfaj együtt élt a pleisztocén korabeli emberekkel, akik vadásztak rájuk, és barlangrajzokon örökítették meg őket. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.