Az USA feloldotta a titkosítást 62, kísérleti atomrobbantásról készült videón

külföld
2017 december 16., 14:45
comments 97

Az amerikai hatóságok feloldották a titkosítást 62 videón, amik a hidegháború idején készültek kísérleti atomrobbantásokról. Ugyanebben a projektben márciusban már 63 videóról vették le a titkosítást, így már 125 gombafelhős videót pörgethet át a Youtube-on az, aki szeretni néha emlékeztetni magát, milyen is lenne egy atomháború.

A titkosítás feloldását elérő, és a felvételeket digitalizáló Lawrence Livermore National Laboratory munkatársai tovább kutatnak hasonló videók után, így a jövőben várhatóan még több kerül majd fel a Youtube-ra. A felvételek összevadászása azonban nem könnyű, a folyamatosan pusztuló szalagokról ugyanis nincs központi nyilvántartás, az amerikai hadsereg és különböző hatóságok raktáraiban porosodnak.

1945 és 1962 között kb. 10 ezer ilyen film készülhetett, és a felrobbantott bombák elemzéséhez használták őket a kutatók. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt