Az USA feloldotta a titkosítást 62, kísérleti atomrobbantásról készült videón

külföld
2017 december 16., 14:45
comments 97

Az amerikai hatóságok feloldották a titkosítást 62 videón, amik a hidegháború idején készültek kísérleti atomrobbantásokról. Ugyanebben a projektben márciusban már 63 videóról vették le a titkosítást, így már 125 gombafelhős videót pörgethet át a Youtube-on az, aki szeretni néha emlékeztetni magát, milyen is lenne egy atomháború.

link Forrás

A titkosítás feloldását elérő, és a felvételeket digitalizáló Lawrence Livermore National Laboratory munkatársai tovább kutatnak hasonló videók után, így a jövőben várhatóan még több kerül majd fel a Youtube-ra. A felvételek összevadászása azonban nem könnyű, a folyamatosan pusztuló szalagokról ugyanis nincs központi nyilvántartás, az amerikai hadsereg és különböző hatóságok raktáraiban porosodnak.

1945 és 1962 között kb. 10 ezer ilyen film készülhetett, és a felrobbantott bombák elemzéséhez használták őket a kutatók. (Business Insider)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.