Az USA feloldotta a titkosítást 62, kísérleti atomrobbantásról készült videón

Az amerikai hatóságok feloldották a titkosítást 62 videón, amik a hidegháború idején készültek kísérleti atomrobbantásokról. Ugyanebben a projektben márciusban már 63 videóról vették le a titkosítást, így már 125 gombafelhős videót pörgethet át a Youtube-on az, aki szeretni néha emlékeztetni magát, milyen is lenne egy atomháború.

A titkosítás feloldását elérő, és a felvételeket digitalizáló Lawrence Livermore National Laboratory munkatársai tovább kutatnak hasonló videók után, így a jövőben várhatóan még több kerül majd fel a Youtube-ra. A felvételek összevadászása azonban nem könnyű, a folyamatosan pusztuló szalagokról ugyanis nincs központi nyilvántartás, az amerikai hadsereg és különböző hatóságok raktáraiban porosodnak.

1945 és 1962 között kb. 10 ezer ilyen film készülhetett, és a felrobbantott bombák elemzéséhez használták őket a kutatók. (Business Insider)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.