Újabb nők vádolják szexuális zaklatással Dustin Hoffmant

Több 444 videó?
Szeretném

A színdarabíró Cori Thomas a Varietynek mesélte el az 1980-as incidenst, amit aztán az AP hírügynökségnek küldött emailjében is megerősített.

Cori Thomas Dustin Hoffman lányával járt egy osztályba, amikor megismerkedett a színésszel. Egy hármasban eltöltött New York-i ebéd után Hoffman állítólag felhívta a szállodaszobájába az akkor 16 éves Thomast, hogy a lány ott várja meg az édesanyját. Miután a színész lánya távozott, Hoffman lezuhanyozott, majd egy szál törölközőben jelent meg, és végül azt is ledobta magáról. A színész ezután köntösbe bújt, és megkérte Thomast, hogy masszírozza meg a lábát, majd többször is megkérdezte tőle, hogy akarja-e még látni meztelenül.

A Variety cikkében egy másik nő, Melissa Kester is zaklatással vádolta meg a színészt, aki állítólag a nő nadrágjába dugta a kezét az 1987-es Ishtar című film zenéjének felvételekor egy hangstúdióban. Az eset egy spanyolfal mögött történt, miközben mások, köztük Kester barátja is a közelben voltak.

Egy harmadik, meg nem nevezett nő azt állítja, Hoffman megtámadta egy kombi hátuljában, és addig nyomasztotta, amíg a nő le nem feküdt vele. A nőt ez állítása szerint traumatizálta.

Hoffman szóvivője és ügyvédje elsőre nem reagált az újabb vádakkal kapcsolatos megkeresésre, de később közleményben „rágalmazó hazugságoknak” nevezték a vádakat.

Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

A 80 éves színészt a közelmúltban több nő is megvádolta szexuális zaklatással. Anna Graham Hunter író még november elején beszélt a Hollywood Reporternek arról, hogy az 1980-as években Hoffman fogdosta őt, és illetlen megjegyzéseket tett neki Az ügynök halála című tévéfilm forgatásakor. Az Oscar-díjas színész nem sokkal később közleményben kért bocsánatot, és hangsúlyozta, hogy az incidens nem „tükrözi a valódi énjét”.

Az AP-nek írt emailben Cori Thomas azt mondta, a Hunter szavahihetőségét firtató támadások miatt döntött úgy, hogy megosztja a nyilvánossággal saját történetét. „Arra válaszul, hogy miért hallgattam ennyi éven át, elmondom, hogy nem hallgattam, a barátaim és a családom sok éve tudnak a történtekről, csak nem mentem el vele az újságokhoz” – írta Thomas, aki ezt ma már nagyon bánja, mert most szembesült azzal, hogy „az én hallgatásom miatt volt, hogy ez másokkal is megtörténhetett, és bűnösnek érzem magam emiatt”. (MTI, CNN)