Újabb nők vádolják szexuális zaklatással Dustin Hoffmant

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A színdarabíró Cori Thomas a Varietynek mesélte el az 1980-as incidenst, amit aztán az AP hírügynökségnek küldött emailjében is megerősített.

Cori Thomas Dustin Hoffman lányával járt egy osztályba, amikor megismerkedett a színésszel. Egy hármasban eltöltött New York-i ebéd után Hoffman állítólag felhívta a szállodaszobájába az akkor 16 éves Thomast, hogy a lány ott várja meg az édesanyját. Miután a színész lánya távozott, Hoffman lezuhanyozott, majd egy szál törölközőben jelent meg, és végül azt is ledobta magáról. A színész ezután köntösbe bújt, és megkérte Thomast, hogy masszírozza meg a lábát, majd többször is megkérdezte tőle, hogy akarja-e még látni meztelenül.

A Variety cikkében egy másik nő, Melissa Kester is zaklatással vádolta meg a színészt, aki állítólag a nő nadrágjába dugta a kezét az 1987-es Ishtar című film zenéjének felvételekor egy hangstúdióban. Az eset egy spanyolfal mögött történt, miközben mások, köztük Kester barátja is a közelben voltak.

Egy harmadik, meg nem nevezett nő azt állítja, Hoffman megtámadta egy kombi hátuljában, és addig nyomasztotta, amíg a nő le nem feküdt vele. A nőt ez állítása szerint traumatizálta.

Hoffman szóvivője és ügyvédje elsőre nem reagált az újabb vádakkal kapcsolatos megkeresésre, de később közleményben „rágalmazó hazugságoknak” nevezték a vádakat.

Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

A 80 éves színészt a közelmúltban több nő is megvádolta szexuális zaklatással. Anna Graham Hunter író még november elején beszélt a Hollywood Reporternek arról, hogy az 1980-as években Hoffman fogdosta őt, és illetlen megjegyzéseket tett neki Az ügynök halála című tévéfilm forgatásakor. Az Oscar-díjas színész nem sokkal később közleményben kért bocsánatot, és hangsúlyozta, hogy az incidens nem „tükrözi a valódi énjét”.

Az AP-nek írt emailben Cori Thomas azt mondta, a Hunter szavahihetőségét firtató támadások miatt döntött úgy, hogy megosztja a nyilvánossággal saját történetét. „Arra válaszul, hogy miért hallgattam ennyi éven át, elmondom, hogy nem hallgattam, a barátaim és a családom sok éve tudnak a történtekről, csak nem mentem el vele az újságokhoz” – írta Thomas, aki ezt ma már nagyon bánja, mert most szembesült azzal, hogy „az én hallgatásom miatt volt, hogy ez másokkal is megtörténhetett, és bűnösnek érzem magam emiatt”. (MTI, CNN)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.