A Jobbik képviselője nem volt hajlandó megszavazni egy roma diák ösztöndíját

politika
2017 december 17., 07:42
comments 612

A legutóbbi ülésén a debreceni közgyűlés a hátrányos helyzetű, jól tanuló, tehetséges gyerekek továbbtanulását támogató Arany János Tehetséggondozó Programról szavazott. Nem egy megosztó téma, hogy kell-e támogatni a rászoruló diákokat, de jobbikos Ágoston Tibor mégis botrányt okozott, mert nem volt hajlandó megszavazni egy roma származású fiatal ösztöndíját. Ágoston Tibor fel is szólalt a diák támogatása ellen:

„Hogyha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és nem olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem. Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program.”

Ágoston Tibor, a Jobbik képviselője
photo_camera Ágoston Tibor, a Jobbik képviselője Fotó: RTL Klub

Papp László polgármester azonnal elítélte a jobbikos képviselő felszólalását, visszautasította, hogy faji vagy etnikai megközelítést hozzon be a kérdésbe. A hátrányos helyzetű gyerekek támogatásáról szóló javaslatot végül 29 igen és egy nem mellett fogadta el a közgyűlés. Egyedül a Jobbik képviselője szavazott ellene.


Az RTL Klub híradója a néppártosodó Jobbikot is megkérdezte Ágoston Tibor felszólalásáról, de a párt csak annyit reagált, hogy a képviselőjük valószínűleg tévedhetett, ugyanis Rostás Winnetou Tehetséggondozó Intézmény létezéséről nem tudnak. 

Ágoston Tibort tavaly jogerősen 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a bíróság holokauszttagadásért, mert 2014-ben holokamunak nevezte a náci népirtást.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.