A brit rendőrök egy programmal szerették volna szűrni a pornót a neten, de az állandóan pornónak nézi a sivatagos képeket

2017 december 18., hétfő 22:57
51

A londoni rendőrség épp egy olyan programon dolgozik, ami folyamatosan fejlesztve magát, képes felismerni a meztelen emberi testeket az interneten megosztott képeken és videókon. Ez nemcsak arra lenne jó, hogy megtalálja az illetéktelen felhasználók elé kerülő pornót, de arra is hogy kiszűrje szexuális zaklatókat vagy gyerekmolesztálókat találjon. A rendőrség szerint az algoritmus képes is lesz ellátni a feladatát a következő 2-3 évben.

Jelen formájában azonban gyakorlatilag használhatatlan, ugyanis állandóan meztelen testekként azonosítja a például a sivatagot is. Márpedig sivatagos képből is eléggé sok van a neten, így a program nem sokat segít a rendőrségnek.

A hiba oka, hogy a sivatagi homok színe több megvilágításban is hasonlít az emberi bőréhez, az idomok pedig, amiket a homokbuckák kirajzolnak, szintén emlékeztethetnek emberi testre.

A rendőrség egyébként azért szán komoly forrásokat az algoritmus fejlesztésére, mert iszonyatos munkaerőt visz el az a feladat, amire szerintük egy jó algoritmus is képes lenne. Az emberi ellenőrzés az interneten ráadásul annyira esetleges és lassú, hogy a legtöbb bűnüldöző szerv tisztában is van vele, hogy több dolog van az interneten, amit nem is tudnak észrevenni, mint amire rábukkannak. (Gizmodo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt