A brit rendőrök egy programmal szerették volna szűrni a pornót a neten, de az állandóan pornónak nézi a sivatagos képeket

INTERNET
2017 december 18., 23:57

A londoni rendőrség épp egy olyan programon dolgozik, ami folyamatosan fejlesztve magát, képes felismerni a meztelen emberi testeket az interneten megosztott képeken és videókon. Ez nemcsak arra lenne jó, hogy megtalálja az illetéktelen felhasználók elé kerülő pornót, de arra is hogy kiszűrje szexuális zaklatókat vagy gyerekmolesztálókat találjon. A rendőrség szerint az algoritmus képes is lesz ellátni a feladatát a következő 2-3 évben.

Jelen formájában azonban gyakorlatilag használhatatlan, ugyanis állandóan meztelen testekként azonosítja a például a sivatagot is. Márpedig sivatagos képből is eléggé sok van a neten, így a program nem sokat segít a rendőrségnek.

A hiba oka, hogy a sivatagi homok színe több megvilágításban is hasonlít az emberi bőréhez, az idomok pedig, amiket a homokbuckák kirajzolnak, szintén emlékeztethetnek emberi testre.

A rendőrség egyébként azért szán komoly forrásokat az algoritmus fejlesztésére, mert iszonyatos munkaerőt visz el az a feladat, amire szerintük egy jó algoritmus is képes lenne. Az emberi ellenőrzés az interneten ráadásul annyira esetleges és lassú, hogy a legtöbb bűnüldöző szerv tisztában is van vele, hogy több dolog van az interneten, amit nem is tudnak észrevenni, mint amire rábukkannak. (Gizmodo)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.