A pápa bűnnek minősítette az álhíreket és a kattintásvadász cikkeket

Média
2017 december 18., 08:11
comments 70

Ferenc pápa újságíróknak beszélt arról, milyen fontos, hogy az emberekhez csak ellenőrzött, megbízható információ jusson el, szerinte nemcsak az álhírek terjesztése, de a régi botrányok előrángatása is „a kommunikációs bűnök” közé tartozik.

A pápa úgy fogalmazott, az újságíróknak az a feladatuk, vagy inkább misszójuk a mai világban az egyik legfontosabb dolog, ezért fontos, hogy korrektek legyenek, és az olvasókhoz a tényeket úgy juttassák el, hogy az a lehető legjobban tükrözze a valóságot.

Arról is beszélt, mit nem szabadna csinálnia a sajtónak: rágalmaznia, más hírnevét megsértenie, régi, nem aktuális, szenzációhajhász dolgokat előrángatnia. Ezeket súlyos bűnöknek nevezte, melyek sebet ejtenek az újságírók és az emberek szívén is.

photo_camera Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

(Premiere Christian Radio)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.