Az ÁSZ szóvivőjét nem lehet holmi dokumentumokkal kizökkenteni a NER-üzemmódból

2017 december 18., hétfő 14:44
153

A Heti Napló Sváby Andrással vasárnapi adásának riportjában a Jobbik és az Állami Számvevőszék között dúló háborúval foglalkoztak, és a témáról kérdezték Horváth Bálintot, az ÁSZ kommunikációs igazgatóját is. Horváth már bizonyította, hogy nem olyan könnyű kizökkenteni a NER programjából, korábban az Egyenes beszédben mondta bele halál komoly arccal a kamerába, hogy eddig minden rendben volt, egészen a mostani Jobbik-kampányig.

A Heti Napló riportere arról kérdezte - a Simicska Lajos kegyvesztése előtti időkre utalva -, hogy hogy lehet, hogy a Jobbiknál tiltott támogatást látnak, a Fidesznél viszont nem? Horváth Bálint azt felelte, többször is ellenőrzést végeztek a Fidesznél is, elvégezték a 2010-es, 2014-es kampánypénzek felhasználásának ellenőrzését is, de semmi olyan hitelt érdemlő bizonyíték nem került a birtokukba, ami azt bizonyítaná, hogy bárkinek is kételkednie kellene a jelentések hitelességében. 

A riporter felhívta rá a figyelmét, hogy ezek a számlák megjelentek, mire azt felelte, ők nem kaptak semmi ilyet. Ekkor a riporter megmutatta neki telefonján a Mahir és a Hír TV szerződését, de Horváth nem mutatott különösebb érdeklődést a dokumentumok iránt.

„Jó, de az Állami Számvevőszék a pártokat ellenőrzi. A pártok elszámolásait, a pártok dokumentumait ellenőrzi. Itt nem a párt dokumentumáról van szó”

- zárta le a témát.

A videóban nagyjából a harmadik percnél kezdődik a beszélgetés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt