Mészároshoz köthető tőkealap vásárolta be magát a TV2 legnagyobb műsorgyártójába

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A többek közt Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global által kezelt egyik magántőkealap, a Status Capital 17 százalékos tulajdonrészt szerzett az IKO Holding Kft.-ben, és szintén 17 százalékot az atmedia Kft.-ben. Előbbi egy műsorgyártó cég, ami korábban az RTL-nak, most pedig már inkább a TV2-nek gyárt műsorokat, olyanokat, mint például a Sztárban sztár, az Ázsia expressz vagy a Ninja warrior. Az atmedia pedig Tombor Andrásnak, azaz Habony Árpád hitelezőjének saleshouse-cége, és iszonyatosan sok reklámidőt értékesít, ahogy az Index is megjegyzi, tavaly a bevétele 27,8 milliárd forint volt, majdnem 19 milliárddal több, mint egy évvel korábban.

A Status Capital, ami tulajdont szerzett ezekben a cégekben, azonban nem feltétlenül Mészáros cége. A ilyen magántőkealapokkal pont az a baj, hogy nem tudni, kik állnak mögöttük, kik a tulajdonosok, a felügyeleti adataik közül csak annyi nyilvános, hogy ki kezeli őket. A Status esetében ez a kezelő az Opus Global, azaz Mészáros cége.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.