Mészároshoz köthető tőkealap vásárolta be magát a TV2 legnagyobb műsorgyártójába

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A többek közt Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global által kezelt egyik magántőkealap, a Status Capital 17 százalékos tulajdonrészt szerzett az IKO Holding Kft.-ben, és szintén 17 százalékot az atmedia Kft.-ben. Előbbi egy műsorgyártó cég, ami korábban az RTL-nak, most pedig már inkább a TV2-nek gyárt műsorokat, olyanokat, mint például a Sztárban sztár, az Ázsia expressz vagy a Ninja warrior. Az atmedia pedig Tombor Andrásnak, azaz Habony Árpád hitelezőjének saleshouse-cége, és iszonyatosan sok reklámidőt értékesít, ahogy az Index is megjegyzi, tavaly a bevétele 27,8 milliárd forint volt, majdnem 19 milliárddal több, mint egy évvel korábban.

A Status Capital, ami tulajdont szerzett ezekben a cégekben, azonban nem feltétlenül Mészáros cége. A ilyen magántőkealapokkal pont az a baj, hogy nem tudni, kik állnak mögöttük, kik a tulajdonosok, a felügyeleti adataik közül csak annyi nyilvános, hogy ki kezeli őket. A Status esetében ez a kezelő az Opus Global, azaz Mészáros cége.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.