Mészároshoz köthető tőkealap vásárolta be magát a TV2 legnagyobb műsorgyártójába

2017 december 18., hétfő 16:11
69

A többek közt Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global által kezelt egyik magántőkealap, a Status Capital 17 százalékos tulajdonrészt szerzett az IKO Holding Kft.-ben, és szintén 17 százalékot az atmedia Kft.-ben. Előbbi egy műsorgyártó cég, ami korábban az RTL-nak, most pedig már inkább a TV2-nek gyárt műsorokat, olyanokat, mint például a Sztárban sztár, az Ázsia expressz vagy a Ninja warrior. Az atmedia pedig Tombor Andrásnak, azaz Habony Árpád hitelezőjének saleshouse-cége, és iszonyatosan sok reklámidőt értékesít, ahogy az Index is megjegyzi, tavaly a bevétele 27,8 milliárd forint volt, majdnem 19 milliárddal több, mint egy évvel korábban.

A Status Capital, ami tulajdont szerzett ezekben a cégekben, azonban nem feltétlenül Mészáros cége. A ilyen magántőkealapokkal pont az a baj, hogy nem tudni, kik állnak mögöttük, kik a tulajdonosok, a felügyeleti adataik közül csak annyi nyilvános, hogy ki kezeli őket. A Status esetében ez a kezelő az Opus Global, azaz Mészáros cége.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt