Mészároshoz köthető tőkealap vásárolta be magát a TV2 legnagyobb műsorgyártójába

gazdaság
2017 december 18., 16:11
comments 69

A többek közt Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global által kezelt egyik magántőkealap, a Status Capital 17 százalékos tulajdonrészt szerzett az IKO Holding Kft.-ben, és szintén 17 százalékot az atmedia Kft.-ben. Előbbi egy műsorgyártó cég, ami korábban az RTL-nak, most pedig már inkább a TV2-nek gyárt műsorokat, olyanokat, mint például a Sztárban sztár, az Ázsia expressz vagy a Ninja warrior. Az atmedia pedig Tombor Andrásnak, azaz Habony Árpád hitelezőjének saleshouse-cége, és iszonyatosan sok reklámidőt értékesít, ahogy az Index is megjegyzi, tavaly a bevétele 27,8 milliárd forint volt, majdnem 19 milliárddal több, mint egy évvel korábban.

A Status Capital, ami tulajdont szerzett ezekben a cégekben, azonban nem feltétlenül Mészáros cége. A ilyen magántőkealapokkal pont az a baj, hogy nem tudni, kik állnak mögöttük, kik a tulajdonosok, a felügyeleti adataik közül csak annyi nyilvános, hogy ki kezeli őket. A Status esetében ez a kezelő az Opus Global, azaz Mészáros cége.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.