Nyilvánosan ítéltek halálra tíz embert egy kínai stadionban

A helyszín

Tíz embert ítéltek halálra Kínában, Kuangtung tartományban, az ítéletet pedig egy stadionban hozták meg, nézők ezrei előtt. Hét embert drogügyek, a többieket pedig gyilkosság és rablás miatt ítélték el.

Négy nappal az esemény előtt meghívókat küldtek szét a helyieknek a közösségi médiában. A vádlottakat rendőrségi furgon vitte a helyszínre.

A több ezer néző között diákok is voltak iskolai egyenruhában, sokan a mobiljukkal filmeztek. Az ítéletet rögtön a kihirdetés után végre is hajtották.

Kínában több embert végeznek ki évente, mint a világ többi részén együttvéve. A pontos adat államtitkoknak számít, de tavaly körülbelül 2000 kivégzés történhetett. Az ilyen nyilvános tárgyalások viszont nagyon ritkák. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.