Nyilvánosan ítéltek halálra tíz embert egy kínai stadionban

külföld
2017 december 18., 05:45
comments 210
photo_camera A helyszín

Tíz embert ítéltek halálra Kínában, Kuangtung tartományban, az ítéletet pedig egy stadionban hozták meg, nézők ezrei előtt. Hét embert drogügyek, a többieket pedig gyilkosság és rablás miatt ítélték el.

Négy nappal az esemény előtt meghívókat küldtek szét a helyieknek a közösségi médiában. A vádlottakat rendőrségi furgon vitte a helyszínre.

A több ezer néző között diákok is voltak iskolai egyenruhában, sokan a mobiljukkal filmeztek. Az ítéletet rögtön a kihirdetés után végre is hajtották.

Kínában több embert végeznek ki évente, mint a világ többi részén együttvéve. A pontos adat államtitkoknak számít, de tavaly körülbelül 2000 kivégzés történhetett. Az ilyen nyilvános tárgyalások viszont nagyon ritkák. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt