Nyilvánosan ítéltek halálra tíz embert egy kínai stadionban

külföld
2017 december 18., 05:45
photo_camera A helyszín

Tíz embert ítéltek halálra Kínában, Kuangtung tartományban, az ítéletet pedig egy stadionban hozták meg, nézők ezrei előtt. Hét embert drogügyek, a többieket pedig gyilkosság és rablás miatt ítélték el.

Négy nappal az esemény előtt meghívókat küldtek szét a helyieknek a közösségi médiában. A vádlottakat rendőrségi furgon vitte a helyszínre.

A több ezer néző között diákok is voltak iskolai egyenruhában, sokan a mobiljukkal filmeztek. Az ítéletet rögtön a kihirdetés után végre is hajtották.

Kínában több embert végeznek ki évente, mint a világ többi részén együttvéve. A pontos adat államtitkoknak számít, de tavaly körülbelül 2000 kivégzés történhetett. Az ilyen nyilvános tárgyalások viszont nagyon ritkák. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.