Petárda robbant vasárnap Hamburgban

külföld
2017 december 18., 15:18
comments 45

Elfogták a Hamburgban vasárnap történt robbantás feltételezett elkövetőjét, egy 51 éves német férfit - közölte hétfőn a németországi nagyváros rendőrsége. Ahhoz képest, hogy a hamburgi rendőrség hétfőn azt mondta, hogy lengyel petárda robbant, a magyar kormányközeli média robbantásról, terrorról és pokolgépről is beszélt.

A robbantás helyszínén, a városi gyorsvasút (S-Bahn) Veddel nevű állomásán működő biztonsági kamerák felvételei alapján azonosított gyanúsítottat egy körzeti megbízott ismerte fel és vette őrizetbe hétfő délelőtt az egyik kerületi rendőrkapitányság közelében.

A nyomozást még nem zárták le, és további részleteket később közöl a rendőrség.

A korábbi közlemények szerint az S-Bahn állomáson vasárnap kora este kisebb detonációt okozott egy valószínűleg pirotechnikai eszköz, amelyet egy zacskóban a peronon hagytak. A robbanásban megsérült egy szélfogó több üvegtáblája.

Hírportálok beszámolói szerint egy rendőrségi szóvivő hétfőn elmondta: nem találtak arra utaló jeleket, hogy az eset - amelynek nincsenek sebesültjei - összefüggésben lehet a terrorizmussal, a felrobbant szerkezet pedig a Németországban tiltott pirotechnikai eszközök leginkább elterjedt típusába, a származási hely alapján lengyel petárdának nevezett eszközök családjába tartozhat. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.