Rádőlt egy gyerekre a kerítéskapu Ferencváros legundorítóbb játszóterén

„A téma megint a Markusovszki tér/Cica játszótér lenne. Szombaton járt ott a kislányom az apukájával és amikor nyitotta a játszótér ajtaját, akkor az egész kapu ráborult.”

Egy anyuka írta ezt a 9. kerületi anyukák és apukák közössége nevű Facebook-csoportban. A lánynak a lába sérült meg:

„Nagyon nagy szerencséje volt, csak a lába szorult alá, és sikerült megúsznia egy nagy zöld-lila folttal. Bele se merek gondolni mi lett volna, ha az egész kapu ráborul vagy mondjuk ez egy pici babával történik még. Ebből sokkal nagyobb baj, tragédia lehetett volna. Nem értem ilyen hogy fordulhat elő egy játszótéren.”

A játszótér a belső Ferencvárosban található a Ráday utcától és a polgármesteri hivataltól nem messze. Többször is írtunk róla, mivel hol testnedvekkel, hol fekáliával voltak szennyezve a játékok, máskor pedig nyilvánvaló balesetveszélynek voltak kitéve a gyerekek. 

A számos panasz és baleset ellenére a játszótér továbbra is elhanyagolt állapotban van. A IX. kerületben egy önkormányzati cég, a FESZOFE feladat volna a közterek ápolása. 

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.