Rádőlt egy gyerekre a kerítéskapu Ferencváros legundorítóbb játszóterén

Budapest
2017 december 18., 12:19
comments 101

„A téma megint a Markusovszki tér/Cica játszótér lenne. Szombaton járt ott a kislányom az apukájával és amikor nyitotta a játszótér ajtaját, akkor az egész kapu ráborult.”

Egy anyuka írta ezt a 9. kerületi anyukák és apukák közössége nevű Facebook-csoportban. A lánynak a lába sérült meg:

„Nagyon nagy szerencséje volt, csak a lába szorult alá, és sikerült megúsznia egy nagy zöld-lila folttal. Bele se merek gondolni mi lett volna, ha az egész kapu ráborul vagy mondjuk ez egy pici babával történik még. Ebből sokkal nagyobb baj, tragédia lehetett volna. Nem értem ilyen hogy fordulhat elő egy játszótéren.”

A játszótér a belső Ferencvárosban található a Ráday utcától és a polgármesteri hivataltól nem messze. Többször is írtunk róla, mivel hol testnedvekkel, hol fekáliával voltak szennyezve a játékok, máskor pedig nyilvánvaló balesetveszélynek voltak kitéve a gyerekek. 

A számos panasz és baleset ellenére a játszótér továbbra is elhanyagolt állapotban van. A IX. kerületben egy önkormányzati cég, a FESZOFE feladat volna a közterek ápolása. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.