Trump nyugtatja a kedélyeket: nem akarja leváltani az ügyében nyomozó ügyészt

Trump a Fehér Házban november 15-énFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

„Nem, nem fontolgatom.”

Ezt válaszolta Donald Trump arra a kérdésre, hogy tervezi-e Robert Mueller, a Trump-kampánycsapat és Oroszország közötti kapcsolatot vizsgáló különleges ügyész  leváltását.

Mindez azért merült fel, mert a Trump-csapat azzal vádolta az ügyészt, hogy törvénytelenül másoltatott le több tízezer e-mailt a nyomozáshoz.

„Ez nem fest valami jól. Szomorú ügy ez. Nagyon felzaklatta az embereimet” - mondta Trump. „Bár elképzelhetetlennek tartom, hogy bármi is legyen bennük. Mint már mondtuk: nem volt összejátszás. Semmiféle összejátszás nem volt.”

Az ügyész szóvivője szerint jogszerűen jutottak hozzá az e-mailekhez.

Az ügy kirobbanás után nagyon feszült lett a politikai hangulat Amerikában: sokan attól tartottak, hogy Trump emiatt le akarja majd váltani Muellert, ami alkotmányos válsághoz vezethet, az interneten már a tüntetéseket kezdték tervezgetni. Még republikánus politikusok is azt mondták, hogy "hiba" volna Mueller elmozdítása. (MTI/Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.