Kósa Lajos nem mondja el, miből vett meg a felesége egy 120 millió forintot érő céget

POLITIKA
2017 december 19., 8:36
comments 241

Miután kiderült, hogy Kósa Lajos felesége tavasszal megvett egy olyan céget, amelyiknek bár bevétele évek óta nincs, mégis 120 millió forintos tőkével bír, a miniszter nem volt hajlandó válaszolni a Hír Tv-nek arra a kérdésre, hogy honnan volt ennyi pénze. Azzal hárított, hogy felesége nem közszereplő, ezért nem tartozik senkire, hogy miből és mennyiértvett céget.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke orábban azt mondta: „Ahhoz, hogy valaki egy ilyen céget megvegyen, ki kell fizetni 120 millió forintot. Különben miért adná el a tulajdonosa? Ha ezt így tette Kósa Lajos családja, akkor az a kérdés, hogy miből volt ennyi pénze, hiszen a frakcióvezetői fizetés nettó 700-800 ezer forint körül van.”

Kósa Lajos ezeket a számokat merő ostobaságoknak minősítette.

A Hír Tv emlékeztetett arra, hogy Kósa Lajos felesége attól a Fiák Istvántól vette meg a céget, aki elnökségi tag a férje vezette korcsolyaszövetségben, de cégein keresztül érintett a miniszter által jegyzett szövetkezeti foglalkoztatásban is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt