Lengyelek nem pecázhatnak egy brit horgásztónál

Egy oxfordshire-i horgásztó ellen akár jogi eljárást is kezdeményezhetnek, amiért kiírták egy táblára, hogy “lengyelek és kelet-európaiak számára nem nyitott”. A magát festőinek, békésnek és “alaposan feltöltöttnek” nevező horgászat figyelmen kívül hagyta a leveleket, amelyeket egy dühös lengyel horgásztól, és brit Esélyegyenlőségi Bizottságtól kapott. Ezért a lengyel horgász, Rado Papiewski diszkriminicáció miatt be akarja őket perelni.

Papiewski szerint a horgásztótól nem csak a kelet-európaiakat tiltották ki, hanem a járműveket, a gyerekeket és a kutyákat is. Amikor meglátta a feliratot teljesen elképedt, és arra gondolt, hogyan magyarázza el a tízéves kisfiának, hogy nem horgászhat ott, azért, mert az apja lengyel.

Ezután írt a farmnak, hogy távolítsák el a táblát. Nem válaszoltak neki. Feljelentette őket a hatóságnál, de nekik sem válaszoltak. Ezért most azon gondolkodik, hogy közösségi finanszírozású kampányt indít azért, hogy beperelhesse őket. A horgászfarm amúgy télen zárva van, a honlapjukon szereplő telefonszámon pedig csak annyit közöltek, hogy a tábla magánterületen van.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság szóvivője közölte, hogy az ilyen tábláknak a múltban a helyük. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.