Lengyelek nem pecázhatnak egy brit horgásztónál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy oxfordshire-i horgásztó ellen akár jogi eljárást is kezdeményezhetnek, amiért kiírták egy táblára, hogy “lengyelek és kelet-európaiak számára nem nyitott”. A magát festőinek, békésnek és “alaposan feltöltöttnek” nevező horgászat figyelmen kívül hagyta a leveleket, amelyeket egy dühös lengyel horgásztól, és brit Esélyegyenlőségi Bizottságtól kapott. Ezért a lengyel horgász, Rado Papiewski diszkriminicáció miatt be akarja őket perelni.

Papiewski szerint a horgásztótól nem csak a kelet-európaiakat tiltották ki, hanem a járműveket, a gyerekeket és a kutyákat is. Amikor meglátta a feliratot teljesen elképedt, és arra gondolt, hogyan magyarázza el a tízéves kisfiának, hogy nem horgászhat ott, azért, mert az apja lengyel.

Ezután írt a farmnak, hogy távolítsák el a táblát. Nem válaszoltak neki. Feljelentette őket a hatóságnál, de nekik sem válaszoltak. Ezért most azon gondolkodik, hogy közösségi finanszírozású kampányt indít azért, hogy beperelhesse őket. A horgászfarm amúgy télen zárva van, a honlapjukon szereplő telefonszámon pedig csak annyit közöltek, hogy a tábla magánterületen van.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság szóvivője közölte, hogy az ilyen tábláknak a múltban a helyük. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.