Lengyelek nem pecázhatnak egy brit horgásztónál

Egy oxfordshire-i horgásztó ellen akár jogi eljárást is kezdeményezhetnek, amiért kiírták egy táblára, hogy “lengyelek és kelet-európaiak számára nem nyitott”. A magát festőinek, békésnek és “alaposan feltöltöttnek” nevező horgászat figyelmen kívül hagyta a leveleket, amelyeket egy dühös lengyel horgásztól, és brit Esélyegyenlőségi Bizottságtól kapott. Ezért a lengyel horgász, Rado Papiewski diszkriminicáció miatt be akarja őket perelni.

Papiewski szerint a horgásztótól nem csak a kelet-európaiakat tiltották ki, hanem a járműveket, a gyerekeket és a kutyákat is. Amikor meglátta a feliratot teljesen elképedt, és arra gondolt, hogyan magyarázza el a tízéves kisfiának, hogy nem horgászhat ott, azért, mert az apja lengyel.

Ezután írt a farmnak, hogy távolítsák el a táblát. Nem válaszoltak neki. Feljelentette őket a hatóságnál, de nekik sem válaszoltak. Ezért most azon gondolkodik, hogy közösségi finanszírozású kampányt indít azért, hogy beperelhesse őket. A horgászfarm amúgy télen zárva van, a honlapjukon szereplő telefonszámon pedig csak annyit közöltek, hogy a tábla magánterületen van.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság szóvivője közölte, hogy az ilyen tábláknak a múltban a helyük. (Guardian)