Szalmonellát találtak a Rossmann áfonyás csokijában

gasztronómia
2017 december 19., 12:12

 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján kivonta a forgalomból a Rossmann egyik áfonyás csokiját. Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládéban Salmonella baktériumot találtak.

A  Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszere (RASFF) szerint az itthoni Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett csokiból. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van. A csoki teljes neve:  Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki evett a visszahívásban szereplő csokiból, illetve néhány napon belül hasmenéssel, hányással vagy magas lázzal járó tünnetek jelentkezne nála, feltétlenül forduljon orvoshoz. (Nébih)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.