A mexikói Facebook-sztár elküldte a picsába az egyik legbrutálisabb drogkartell vezetőjét, és azt üzente, egy bárban várja őket, ahova el is mentek, és 15 golyóval kivégezték

A Mexikóban csak El Pirata de Culiacan™-ként ismert közösségimédia-sztár, a 21 éves Juan Luis Lagunas Rosales nagyon meggondolatlanul járt el, és ez az életébe került.

A helyi celeb hétfő este egy Facebook-videóban elküldte a picsába az egyik legbrutálisabb drogkartell, a Cártel de Jalisco Nueva Generación vezetőjét, akit már hetek óta hergelt – például azzal, hogy kiverheti a faszát –, és azt üzente neki a tlajomulcói Mentados Cantaros nevű bárból, hogy:

„Gyertek ide ebbe a bárba, én itt várok!”

Egy helyi lap szerint a drogkartell emberei oda is mentek, és a bárban – állítólag 15 lövéssel, célzottan támadva – agyonlőtték Rosalest.

A bár üzemeltetője is megsérült, súlyos állapottal került kórházba. Szemtanúk szerint öt, a rendőrök szerint négy támadó érkezett fekete furgonnal.

Rosalesnek rengeteg követője volt, az Instagramon 270 ezren, a Twitteren 33 ezren, a Facebookon pedig 1 millióan követték. Az egyik legendás videóján villámgyorsan ütötte ki magát nagyobb mennyiségű töménnyel:

Ez volt az utolsó életjel, amit magáról adott:

Ellenfele, a kartellvezér El Mencho, azaz Nemesio Oseguera Cervantes viszont Mexikó egyik legkeresettebb bűnözője, aki korábban El Chapo Guzmán hírhedt Sinaloa kartelljével dolgozott együtt. (IB Times)