A mexikói Facebook-sztár elküldte a picsába az egyik legbrutálisabb drogkartell vezetőjét, és azt üzente, egy bárban várja őket, ahova el is mentek, és 15 golyóval kivégezték

bűnügy
2017 december 20., 15:59
comments 318

A Mexikóban csak El Pirata de Culiacan™-ként ismert közösségimédia-sztár, a 21 éves Juan Luis Lagunas Rosales nagyon meggondolatlanul járt el, és ez az életébe került.

A helyi celeb hétfő este egy Facebook-videóban elküldte a picsába az egyik legbrutálisabb drogkartell, a Cártel de Jalisco Nueva Generación vezetőjét, akit már hetek óta hergelt – például azzal, hogy kiverheti a faszát –, és azt üzente neki a tlajomulcói Mentados Cantaros nevű bárból, hogy:

„Gyertek ide ebbe a bárba, én itt várok!”

link Forrás

Egy helyi lap szerint a drogkartell emberei oda is mentek, és a bárban – állítólag 15 lövéssel, célzottan támadva – agyonlőtték Rosalest.

A bár üzemeltetője is megsérült, súlyos állapottal került kórházba. Szemtanúk szerint öt, a rendőrök szerint négy támadó érkezett fekete furgonnal.

Rosalesnek rengeteg követője volt, az Instagramon 270 ezren, a Twitteren 33 ezren, a Facebookon pedig 1 millióan követték. Az egyik legendás videóján villámgyorsan ütötte ki magát nagyobb mennyiségű töménnyel:

link Forrás

Ez volt az utolsó életjel, amit magáról adott:

link Forrás

Ellenfele, a kartellvezér El Mencho, azaz Nemesio Oseguera Cervantes viszont Mexikó egyik legkeresettebb bűnözője, aki korábban El Chapo Guzmán hírhedt Sinaloa kartelljével dolgozott együtt. (IB Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.