Ennyit a budai luxuspiacról: 3,2 tonna romlott, lejárt és problémás hús egy Fény utcai hentesnél

Lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, nem nyomonkövethető, valamint penészes, szennyezett, a szabályoknak nem megfelelően hűtött húskészítményt talált a Nébih egy hentesüzletben a Fény utcai piacon.

Az egész üzletben nagy rendetlenség volt, az ellenőrök nagy mennyiségű, oda nem illő, használaton kívüli tárgyat – cipőt, esernyőt, felesleges dobozokat – találtak az egyes helyiségekben. Az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az "elsődleges funkcióját be nem töltő", működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak.

A piac 3. emeletén a IV/9. számú, a Kollár és Társa Ker. Bt. által üzemelttett üzlet tevékenységét az élelmiszerbiztonsági hivatal ezért fel is függesztette.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.