„Ez egy vécékefe”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Két hét alatt elhalt az a karácsonyfa, amit a római Piazza Venezian állított fel az olasz főváros. A Spelacchiónak, azaz nagyjából "kopasz"-nak és "szakadt"-nak nevezett fa sok római szemében a város minden baját megtestesíti, és így mindenkinek van róla véleménye.

A Guardian által idézett dühös olaszok szerint

  • „Ez szégyen. Ránézni is fáj. Úgy néz ki, mint egy megkopasztott csirke.”
  • „Hogy tehetik ezt egy olyan fővárossal, mint Róma?”
  • „Róma fája szárazon és halottan érkezett. Metafórája a főváros állapotának.”
  • „Mikor kezdődik a temetés?”

A rómaiak szerint külön szégyen, hogy bezzeg Milánóban sikerült szép karácsonyfát állítani, ami ismét csak bizonyítja, hogy az északi nagyváros mennyivel civilizáltabb hely, mint Olaszország fővárosa.

Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

A helyi Il Messaggero szerint egy vizsgálat arra jutott, hogy a fát nem megfelelően szállítottak az északi Dolomitokból Rómába, és ez vezetett a halálához. Pedig az utaztatása közel 50 000 euróba, azaz 15 millió forintba került.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.