Matt Damon azt merte mondani, hogy tán van különbség fogdosás és erőszak között

külföld
2017 december 20., 05:40
comments 670

"Vízválasztóhoz érkeztünk, ami nagyszerű, de van egy dolog, amiről senki se beszél... hogy a férfiak döntő többsége, akikkel együtt dolgoztam, soha nem tenne ilyesmit" - nyilatkozta hétfőn a Hollywoodot, illetve most már a teljes amerikai médiaipart és a politikát is felkavaró zaklatási ügyekről Matt Damon a Business Insidernek. Igen buta mondat volt, pláne, hogy alaposan félre is vitte a beszélgetést a mondandójáról. Damonnak - és másoknak is - ugyanis voltak már érdemi, megfontolandó észrevételei is a zaklatási ügyekkel, illetve az arra adott népi reakcióval kapcsolatban.

"Azért van különbség aközött, ha valaki megcsapkodja a másik fenekét és a nemi erőszakolók meg a gyerekeket szexuálisan zaklatók között, nem?" - mondta például még a múlt héten az ABC-nek adott interjújában. "Mindkét viselkedéssel szemben fel kell lépnünk, és nem kérdés, hogy mindkettőt el kell törölnünk, de összemosni azért nem kéne a két dolgot, nem?"

Véleményével nem aratott tetszést a Hollywoodban rendszerszintű szexuális zaklatások ügyére a figyelmet a Weinstein-botrány után személyes vallomásaikkal felhívó kollégái körében. Rose McGowan, Weinstein egyik áldozata "keménynek" minősítette Damon megjegyzéseit, Minnie Driver pedig - aki Damonnal együtt szerepelt a Damonnak áttörést hozó Good Will Huntingban - azt mondta, hogy ebben az ügyben Damon "teljesen botfülű".

link Forrás

Alyssa Milano, a saját vallomásával a #metoo kampányt elindító színésznő pedig azt írta, hogy ő maga a szexuáliszaklatás-spektrum minden elemével találkozott már, és "mindegyik fájdalmas. És mindegyik kapcsolódik a patriarchátushoz és a normalizált, elfogadott, tán még el is várt nőgyűlölethez".

De voltak támogató hozzászólások is, jellemzően persze férfiaktól. A forgatókönyvíró-rendező Allison Burnett például azt írta, hogy

link Forrás

"Hallottam már weinsteint összemosni Frankennel, ti nem? Hallottam már tinédzserekkel randizó férfiakat lepedofilozni, még ha a szó szoros értelmében nem is azok. Összemosódnak a dolgok, Damon mondatai már-már banálisak a maguk nyilvánvalóságában".


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.