Korábban volt feleségét, most a fiát szúrta nyakon egy egri férfi

bűnügy
2017 december 21., 07:55
comments 46

Kilenc éven belül kis híján két közeli családtagjával is végzett az az 55 éves egri férfi, akivel szemben a Heves Megyei Főügyészség most újabb élet elleni bűncselekmény miatt emelt vádat.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi több mint 30 évig élt együtt feleségével, több gyerekük is született. A férfi gyakran volt agresszív, 2008-ban aztán egy szóváltást követően egri lakásukon nyakon szúrta a feleségét. A Fővárosi Ítélőtábla emiatt akkor jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. 

A támadás után elváltak, de a férfi ígéretet tett arra, hogy megváltozik, ezért 2017 tavaszán visszaköltözhetett a volt feleségéhez. A békés együttélés időszaka azonban rövidnek bizonyult, mivel 2017. június 10-én a fréfi egy  vita során ismét súlyosan bántalmazta volt feleségét, aki erre végleg megszakította a kapcsolatukat.

Június 17-én este a férfi – több pohár bor elfogyasztása után – úgy döntött, hogy felkeresi a volt feleségét közös gyermekük egri lakásán. Részegen autóba ült, a lakáshoz ment, majd ott dörömbölni kezdett az ajtón. A zajra volt felesége nyitott ajtót, akit a férfi rögtön arcon ütött, amitől a nő elesett. Ezt látva a szobából kisiető fiuk megpróbálta védeni az anyját, a földre teperte az apját, akit nyugtatni próbált, de kevés sikerrel, mivel amint elengedte, a férfi azonnal előkapta a bicskáját és azzal többször megszúrta a fiát. A szúrások a mellkasán, az arcán és a nyakán érték a fiút, aki megpróbált védekezni, de a kést csak akkor tudta elvenni a férfitől, amikor az édesanyja is a segítségére sietett. A dulakodásban mindenki megsérült. A fiú mellkasi sérülése életveszélyes volt, míg nyaki sérülései akár halálos eredménnyel is járhattak volna, csak a véletlenen múlt, hogy nem halt meg.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének  kísérletével, könnyű testi sértés vétségével, továbbá magánlaksértés bűntettével, és mindezek mellett ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint a közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől történő határozott idejű eltiltásra tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.