Már nyomoznak a TEK páncélosát vörös festékkel lefújó csibész után

bűnügy
2017 december 21., 15:48
comments 496

Szerda délután egy ismeretlen vörös festékkel egy feliratot fújt a TEK Vörösmarty téren strázsáló páncélosának az oldalára. Erről itt írtunk korábban. A Zoom.hu ma megszólaltatta a TEK sajtófőnökét, aki elmondta, hogy bejelentést tettek a rendőrségen, és úgy tudják, hogy az V. kerületi rendőrkapitányság nyomoz is az ügyben.

Jasenszky Nándor emellett megpróbálta megmagyarázni, hogyan fújhatta le valaki a terrorelhárítás harci járművét.

A sajtófőnök szerint a térfigyelő kamerák kiszúrtak egy gyanúsan viselkedő személyt szerdán fél egy tájban, ezért riasztották a környéken járőröző rendőröket, TEK-eseket és katonákat, akik mind az ismeretlen után eredtek. Ezért volt a Vörösmarty térnél leparkolt BTR közelében csak a harcjármű kezelője.

A BTR-ek mozgó torlaszként vannak jelen a legfrekventáltabb budapesti karácsonyi vásárok bejáratánál – mondta Jasenszky. A BTR-ben senki nem ült, erre nem is volt szükség. A járművezető azonban mindig ott tartózkodik mellette, egy kisbuszban. 

Miközben a BTR személyzetének egy része a BRFK, a Készenléti Rendőrség, és a honvédség környéken tartózkodó járőrei a gyanúsan viselkedő alakot keresték, kevéssel fél négy előtt megjelent a BTR közelében egy másik ismeretlen, egy fiatalember. Róla több felvétel is készült. Megvárta, amíg az ott járőröző rendőrök és katonák elmennek, majd a térfigyelő kamerák felvételei szerint alig öt másodperc alatt lefújta a BTR oldalát, aztán elment.

Később egyszer még visszament, akkor már csak fotózni akarta a járművet, de amikor meglátott egy rendőrjárőrt, inkább elszaladt.

Jasenszky szerint kivizsgálják, terhel-e bárkit is felelősség a történtekért, a két harci jármű mellé pedig mostantól külön őrt állítanak, őket más, ennél fontosabb feladattól vonnak majd el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.