"Olyan magyar játékosok keresnek havi ötezer eurót az NBI-ben, akik szotyolaárusnak sem lennének jó"

2017 december 21., csütörtök 9:54
102

Finoman fogalmaza nem tesz jót a magyar labdarúgók hozzáállásának, hogy elképesztő pénzeket keresnek az NBI-ben. Ez a véleménye a Nemzeti Sportnak nyilatkozó szlovákiai Pinte Attilának, aki jelenleg a Haladás másodedzője, korábban a Fradival játékosként bajnokságot nyert.  (Nem összekeverendő Pintér Attila felcsúti mesterrel.)

Pinte szerint a szlovák bajnokság kezd aranybányára hasonlítani, rengeteg kivételes képességű fiatal tűnik fel, akiket ügyes menedzserek jó helyre adnak el. Ehhez képest külföldön alig játszik magyar focista. 

„Úgy látom, a szlovákokban sokkal inkább megvan a motiváció, a mindenáron való győzni akarás és a kitörési vágy, mint a magyarokban. Nem szeretnék csak a pénzre összpontosítani, de égbekiáltó a különbség ezen a téren a két ország között. Számos szlovák első osztályú labdarúgó havi bruttó ezer eurót keres. 

Gyanítom, a mi élvonalunkban egy tartalék is a többszörösét viheti haza. 

Hihetetlen számokat hallok. Először azt hittem, csak tréfálnak, amikor olyan játékosról mondták, hogy havi ötezer eurót keres a magyar bajnokságban, akit még szotyolaárusnak sem szerződtetnék. Ezért is mondom, a kevés kereset doppingolja a szlovákokat, mert arra törekednek, hogy felfedezzék és megvásárolják őket, hogy aztán valóban sok-sok pénzt kereshessenek."  

Az NBI-ben előfordulnak havi nyolcmilliós fizetések is. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt