Százmillió eurót már kifizettek az oroszoknak a felújított, lerohadós metrókocsikért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Világgazdaság kérdésére közölte a BKV, hogy a Metrowagonmas eddig 21 felújított metrószerelvényt szállított le a fővárosnak, ebből 19 szerelvény közlekedik az utasforgalomban. 

Eddig 16 szerelvényt és az azokhoz kapcsolodó menekítőeszközöket, szimulátorokat, tartalék alkatrészeket fizették ki az oroszoknak, mintegy 98,9 millió euró értékben, 

tették hozzá. A Metrovagonmas összesen 37 szerelvényt, 222 kocsit újít fel, maximum 219,2 millió euróért. Az ajtóberagadások, leállások miatt a BKV korábban már közölte, hogy kötbér megfizetését kérik az orosz cégtől. A budapesti közlekedési vállalat erről most azt nyilatkozta, hogy

"további egyeztetésekre van szükség."

A Világgazdaság szerint egyelőre nem tudni, hogy "mekkora kötbért érvényesíthet a BKV, és azt is csak a kötbértárgyalásokat követően határozzák meg, hogy mire fordítják a pénzt."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.