Százmillió eurót már kifizettek az oroszoknak a felújított, lerohadós metrókocsikért

Budapest
2017 december 21., 05:36
comments 37

A Világgazdaság kérdésére közölte a BKV, hogy a Metrowagonmas eddig 21 felújított metrószerelvényt szállított le a fővárosnak, ebből 19 szerelvény közlekedik az utasforgalomban. 

Eddig 16 szerelvényt és az azokhoz kapcsolodó menekítőeszközöket, szimulátorokat, tartalék alkatrészeket fizették ki az oroszoknak, mintegy 98,9 millió euró értékben, 

tették hozzá. A Metrovagonmas összesen 37 szerelvényt, 222 kocsit újít fel, maximum 219,2 millió euróért. Az ajtóberagadások, leállások miatt a BKV korábban már közölte, hogy kötbér megfizetését kérik az orosz cégtől. A budapesti közlekedési vállalat erről most azt nyilatkozta, hogy

"további egyeztetésekre van szükség."

A Világgazdaság szerint egyelőre nem tudni, hogy "mekkora kötbért érvényesíthet a BKV, és azt is csak a kötbértárgyalásokat követően határozzák meg, hogy mire fordítják a pénzt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.