Az újságírók szerint a mauritániai kormány azért nem kezeli a papírválságot, hogy ne legyen mire nyomtatni a független lapokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A mauritániai sajtószövetség azzal vádolja a kormányt, hogy szándékosan használja arra az országban tomboló papírhiányt, hogy megakadályozza a független lapok megjelenését az államilag támogatott kiadványokkal szemben. A szervezeteket szerint a magánkézben kiadók lévő már 10 napja nem tudják mire kinyomtatni a cikkeiket. Az állami kézben lévő nyomda, ami az újságok kétharmadát kinyomja, már napok óta áll.

Fotó: GEORGES GOBET/AFP

A nyugat-afrikai országban sem dolgoznak mindig ilyen finom módszerekkel, az Újságírók Határok Nélkül nevű jogvédő szervezet szerint augusztusban a hatóságok több újságírót is őrizetbe vettek és kihallgattak, hogy ezzel is erősítsék az irányításukat a sajtó felett. Bárki, aki az állami intézkedéseket kritizálja, az egyből politikai ellenfélnek nyilvánítják. (BBC

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.