Tavaly karácsonykor készítettem először a legendás New York-i pékség, a City Bakery reverse engineerelt receptje alapján mogyoróvajas sütit, és akkora sikert arattam vele, hogy idén már ipari mennyiségben rendeltek belőle a rokonok és a barátok. Mondjuk nem csodálom, tényleg marha jó süti, és nem is akkora macera elkészíteni.
Julia Moskin eredeti receptjét a New York Times közölte, én csak egészen kicsit módosítottam rajta - alaposan visszavettem a cukorból, hogy jobban érvényesüljön a földimogyoró. Tehát, ha utánam akarják csinálni, akkor fél kiló mogyoróvajat (cukrozatlant, még ha azt egy kicsit bonyolultabb is beszerezni itthon), 23 deka vajat, 20 deka barna cukrot, egy csipet sót, negyed kiló lisztet és két tojást kevernek össze tésztává, amit formázás után csak sóval hintenek meg a sütés előtt.
Utána pedig próbáljanak meg mértéket tartani, mert saccra úgy hatezer kalória lehet belőle egy darab, pedig annyinál egyszerűen lehetetlen megállni. Viszlát, holnap délelőtt még jövök, úgyhogy a jókívánságokkal még ráérünk.
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.