Elfogták a tavalyi népligeti gyilkosság gyanúsítottját

2017 december 22., péntek 4:26
37
A gyanú szerint ez a 25 év körüli férfi vert félholtra egy nőt 2017. december 13-án a kőbányai Szállás utcában. Azóta elfogták, kihallgatásán azt is beismerte, hogy ő gyilkolt tavaly októberben a Népligetben. Fotó: police.hu

Több mint egy évvel a tavaly októberi brutális népligeti gyilkosság után a rendőrség elfogott egy, a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfit. A 25 éves gyanúsítottat a héten fogták el, miután körözést adtak ki egy december 13-i támadás elkövetője ellen. A gyanúsított aznap a kőbányai Szállás utcában támadott meg egy nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a bántalmazástól.

UPDATE 10:50: A Blikk értesüléseit időközben a rendőrség is megerősítette.

Elfogása után a gyanúsított nemcsak a most decemberi támadást, de a tavaly októberi gyilkosságot is bevallotta.

A Blikk értesülései szerint a 25 29* éves gyanúsított hajléktalan, a XV. kerületben élt, de agresszivitása miatt a többi hajléktalan is kerülte. A tavalyi gyilkosság helyszínén a nyomozók rögzítettek egy DNS-mintát, amely csak az elkövetőtől származhatott, így hamarosan a beismerő vallomásán túl tárgyi bizonyítékai is lehetnek majd a rendőrségnek ellene.

*A rendőrség az esettel kapcsolatos közleményében pontosította a gyanúsított életkorát. A december 20-án 5:55-kor elfogott férfi 29 éves, S. Krisztiánnak hívják. S. a kihallgatásán a december 13-i bántalmazás mellett a tavaly októberi gyilkosságról is vallott, írta közleményében a rendőrség. A gyanúsítottat őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt