Elfogták a tavalyi népligeti gyilkosság gyanúsítottját

bűnügy
2017 december 22., 04:26
A gyanú szerint ez a 25 év körüli férfi vert félholtra egy nőt 2017. december 13-án a kőbányai Szállás utcában. Azóta elfogták, kihallgatásán azt is beismerte, hogy ő gyilkolt tavaly októberben a Népligetben.
photo_camera A gyanú szerint ez a 25 év körüli férfi vert félholtra egy nőt 2017. december 13-án a kőbányai Szállás utcában. Azóta elfogták, kihallgatásán azt is beismerte, hogy ő gyilkolt tavaly októberben a Népligetben. Fotó: police.hu

Több mint egy évvel a tavaly októberi brutális népligeti gyilkosság után a rendőrség elfogott egy, a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható férfit. A 25 éves gyanúsítottat a héten fogták el, miután körözést adtak ki egy december 13-i támadás elkövetője ellen. A gyanúsított aznap a kőbányai Szállás utcában támadott meg egy nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a bántalmazástól.

UPDATE 10:50: A Blikk értesüléseit időközben a rendőrség is megerősítette.

Elfogása után a gyanúsított nemcsak a most decemberi támadást, de a tavaly októberi gyilkosságot is bevallotta.

A Blikk értesülései szerint a 25 29* éves gyanúsított hajléktalan, a XV. kerületben élt, de agresszivitása miatt a többi hajléktalan is kerülte. A tavalyi gyilkosság helyszínén a nyomozók rögzítettek egy DNS-mintát, amely csak az elkövetőtől származhatott, így hamarosan a beismerő vallomásán túl tárgyi bizonyítékai is lehetnek majd a rendőrségnek ellene.

*A rendőrség az esettel kapcsolatos közleményében pontosította a gyanúsított életkorát. A december 20-án 5:55-kor elfogott férfi 29 éves, S. Krisztiánnak hívják. S. a kihallgatásán a december 13-i bántalmazás mellett a tavaly októberi gyilkosságról is vallott, írta közleményében a rendőrség. A gyanúsítottat őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.