Már vágják a fákat Balatonföldváron, ahol az eddigi szabadstrand helyére épített parkolót az önkormányzat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Októberben derült ki, hogy nagyszabású kikötőfejlesztési projekt indult meg Balatonföldváron: az önkormányzat meglehetősen jutányos áron, 20 millió forintért és egy 500 négyzetméteres terület 20 évnyi használati jogának átengedéséért cserébe jutott hozzá a kikötő bejáratát jelentő 2230 négyzetméteres területhez a balatoni önkormányzatok tulajdonában lévő BAHART-tól. 

A kikötőfejlesztés viszont a helyi zöldterületek átalakításával jár együtt: a helyi szabadstrand helyére például parkoló kerül. A település fideszes polgármestere, Holovits Huba egy lakossági fórumon amúgy ordas nagy hazugságnak nevezte a 24.hu erről szóló cikkét, mivel szerinte a terület nem is szabadstrand. Ez annyiban igaz, hogy a területet egy évvel korábban az önkormányzat valóban átminősítette, de attól még a helyiek rendszeresen jártak oda fürödni, és a város honlapján is szabadstrandként említették. 

A napokban a Mentsük meg Balatonföldvár kikötőjét Facebook-csoport kezdett el beszámolni arról, hogy meg is indult az útbanlévő tóparti fák kivágása: