Shane Tusup havi egymillió forintos fizetést kap a magyar államtól

sport
2017 december 22., 06:12
comments 346

A 24.hu közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy az idei év végéig szóló szerződése alapján Shane Tusup havi nettó egymillió forintos fizetést kap a Magyar Edzők Társaságától (MET).

A MET eredetileg nem nagyon akarta elárulni a lapnak, hogy mennyit fizetnek Hosszú Katinka férjének és edzőjének, de végül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is erre kötelezte őket, hiszen ezeket a fizetéseket közpénzből állják.

Arról, hogy kinek és mennyi fizetés jár a Kiemelt Edzői Programban, a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde dönt, havi nettó 600 ezer és egymillió forint közötti összeg között dönthet.

A 24.hu egy ideje már küzd azért, hogy megismerhessék Hosszú és Tusup állami támogatásának részleteit. Az most kiderült, hogy az edzői fizetés mellett Hosszú havi 400 ezer forintos állami ösztöndíjat is kap, illetve cégük, a Iron Corporation Kft. idén 25 millió forintot kapott a vizes világbajnokság népszerűsítéséért. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy a házaspár milyen feltételekkel kaphatta meg a vizes világbajnokságra emelt Duna Aréna használati jogát, és hogy mennyit fizetnek ezért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.