112 kiló hasist fogtak a röszkei határon

2017 december 23., szombat 12:04
33
Az alvázba rejtette a hasist a szerb csempész. Fotó: Police.hu

Alaposan szétszedték egy, a röszkei határon belépésre jelentkező szerb állampolgár autóját a magyar vámosok, miután az alváz átvizsgálásakor átalakításra utaló nyomokat találtak. A gépjárműben kialakított rejtekhelyekről több csomagban 112 kiló gyantaszerű anyag és 9451 gramm növényi törmelék, az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint hasis és marihuána került elő.

112 kiló hasis és 10 kiló fű, aminek a piaci értékét a rendőrség jelentősen túlárazva 355 millió forintra becsülte. Fotó: Police.hu

A rendőrség szerint a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 355 millió forint. Valójában az utcai értéke is inkább csak 250 millió, és ekkora tételnél ennek a töredéke a valós ár, úgyhogy nem tudom, hogy ezt mire alapozzák.

A 39 éves szerb állampolgárt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. (Via Police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt