Győrújfalun valaki úgy szerzett fenyőt, hogy kettévágta a templomkertben álló fát

ünnep
2017 december 23., 20:38
comments 180

„Kedvem, indulatom támadna haragudni az elkövetőkre, ám inkább azon morfondírozom, mi vezet ilyesmire bárkit. Annyi fenyőfa kapható pár ezresért, erdőből sem lehetetlen lopni, ha már csak fűrészre telik. Miért éppen köztérről, egy templom elől kellett eltulajdonítani, ráadásul ilyen barbár módon mindannyiunk, a köz örökzöldjét?” - írja a Gégény István, a SZEMlélek blog alapítója, aki a 444-nek is többször nyilatkozott már.

A győrújfalui katolikus templom előtti fával ez történt:

photo_camera Fotó: Szemlélek

Amihez Gégény azt fűzte hozzá:

„Az én személyes kérdésem ennek fényében így hangzik: megtettem-e, megteszek-e mindent, hogy tényleg boldog legyen a körülöttem élők karácsonya? Építem-e tevőlegesen azt a bizonyos emberséges társadalmat, vagy csak beszélek róla, másoktól várva el, hogy majd ők? Megállok-e egy ilyen falopás, ünneprontási kísérlet kapcsán a megbotránkozásnál, vagy képes vagyok fejlődni, jobbá, szeretőbb szívűvé és szerethetőbbé válni, akár ilyen bántó körülmények hatására is?”

(A képeket Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere készítette, és a SZEMlélek engedélyével közöljük őket.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.