Trump szerint a világ békét akar, nem halált

külföld
2017 december 23., 06:08
comments 22

"A világ békét akar, nem halált!" - kommentálta legkedvesebb felületén, a Twitteren az Észak-Korea ellen elrendelt új, szigorúbb szankciókat Donald Trump amerikai elnök. AZ ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangú, 15:0 arányú szavazással támogatta a legfrissebb büntetőintézkedéseket, amelyeket az északiak rakétakísérletei miatt rendeltek el. Vagyis a javaslatot Kína és Oroszország, a BT két, vétójoggal rendelkező tagja, egyben Észak-Korea két legfontosabb kereskedelmi partnere is megszavazta.

A határozat évi félmillió hordóban korlátozta az országba szállítható finomított olajtermékek mennyiségét, és évi négymillió hordóban a nyersolajét.

A határozat a rezsim bevételi forrásait is igyekszik elapasztani, az egyik friss szankció alapján a jelenleg külföldön dolgozó észak-koreai állampolgároknak 24 hónapjuk van rá, hogy hazatérjenek. A külföldre exportált munkások a rezsim egyik fő bevételét jelentik.

A határozat emellett korlátozza az észak-koreai termékek exportját is.

A határozat az észak-koreaiak november 28-i rakétakísérletére adott válasz. Ezután a kísérlet után fenyegette Észak-Koreát "teljes pusztítással" Trump.

Kérdés, hogy a szankciók mennyiben működnek majd. Észak-Koreát évek, évtizedek óta sújtják egyre súlyosbodó szankciókkal, de Észak-Korea eddig minden újabb szankcióra ugyanúgy, újabb kísérletekkel reagált. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.