Lorde lemondta az izraeli koncertjét a BDS mozgalom tiltakozása miatt

zene
2017 december 24., 19:40
comments 188

Az új-zélandi énekesnő azután fújta le a tel-avivi fellépését, hogy az Egyesült Államokból indult mozgalom, az Izrael bojkottjára szervezett BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) mozgalom kritizálni kezdte a koncert miatt. Egy nyílt levélben azt kérték tőle, ne támogassa a koncertjével az izraeli kormány lépéseit.

link Forrás

Lorde az erről szóló közleményében azt írta, az elmúlt napokban nagyon sok különböző világnézetü emberrel beszélt, és úgy gondolja, jó döntést hozott, amikor lemondta a fellépést.

Ugyanakkor sokan a szemére vetették, hogy Moszkvába bezzeg elment koncertezni, pedig Oroszország sem mondható éppen az emberi jogok bajnokának. (Haaretz/Stereogum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.