Lorde lemondta az izraeli koncertjét a BDS mozgalom tiltakozása miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az új-zélandi énekesnő azután fújta le a tel-avivi fellépését, hogy az Egyesült Államokból indult mozgalom, az Izrael bojkottjára szervezett BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) mozgalom kritizálni kezdte a koncert miatt. Egy nyílt levélben azt kérték tőle, ne támogassa a koncertjével az izraeli kormány lépéseit. 

Lorde az erről szóló közleményében azt írta, az elmúlt napokban nagyon sok különböző világnézetü emberrel beszélt, és úgy gondolja, jó döntést hozott, amikor lemondta a fellépést. 

Ugyanakkor sokan a szemére vetették, hogy Moszkvába bezzeg elment koncertezni, pedig Oroszország sem mondható éppen az emberi jogok bajnokának. (Haaretz/Stereogum)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.