Török régészek azt állítják, megtalálták a Mikulás sírját

Hosszú cikkben számol be a Quartz egy török régészeti felfedezésről, miszerint a Törökország dél-nyugati részén lévő Demre katedrálisa alatt megtalált Szent Miklós sírját, és 2018 karácsonyára teljesen fel is tárják majd. A Quartz cikke azért olyan hosszú, mert az amerikai olvasóknak magyarázni kell, hogy Szent Miklós a modellje annak a személynek, akit ők Télapónak hívnak. Mivel Magyarországon ezt nem kell hosszan fejtegetni, nekünk elég elmondani a lényeget.

Szóval a többször újjáépített demrei katedrális alatt találtak egy érintetlen kamrát, ami nagy eséllyel az ide temetett Szent Miklós sírja lehet.

Mivel Szent Miklós korábban iszonyatosan népszerű szent volt, és a katolikus egyház mindent megtett azért, hogy ereklyéit Itáliában tudja, a demrei katedrálisból olasz utazók 1087-ben elvittek egy rakás csontot, amikről úgy tudták, Szent Miklóséi voltak. A csontok miatt Bari Szent Miklós tisztelőinek fő zarándokhelyévé vált, a demrei templomot feltáró török régészek azonban egy ideje azt állítják, hogy az olaszok nem Szent Miklós, hanem egy egyszerű pap csontjait vitték el. A törökök szerint az igazi sírkamrát majd csak most fogják feltárni. (Quartz)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.