Donald Trump Orbánt megelőzve megvédte a karácsonyt

külföld
2017 december 25., 19:16
comments 85

Vasárnap írtunk róla, hogy Orbán Viktor cikket írt a Magyar Időkbe, amelyet aztán az összes kormányközeli lap utánközölt. A miniszterelnök a karácsony motívumára építve fejtette ki leegyszerűsítő világképét, a fő üzenete pedig az volt, hogy ha nem szavaznak rá a magyarok, akkor veszélybe kerül a karácsony, mert valakik be akarják tiltani (Magyari Péter elemzését a témáról itt olvashatja).

Ez ugyanakkor nem csak Orbán gondolata, Donald Trump amerikai elnök az elmúlt hónapokban hasonlóan beszélt. Októberben azt mondta, hogy meg kell állítani a támadásokat a judeo-keresztény értékek ellen, majd hozzátette, hogy az emberek manapság már nem is használják a “karácsony” szót, helyette boldog újévet! kívánnak. “Tudják mit? Újra azt fogjuk mondani, hogy boldog karácsonyt!” - mondta akkor.

Az amerikai elnök szenteste a Twitteren posztolt a témában, ez alapján a karácsony elsöprésére tett “támadást” sikeresen visszaverte:

“Az emberek büszkék arra, hogy újra elmondhatják: boldog karácsonyt! Én pedig büszke vagyok arra, hogy vezethettem a küzdelmet a szeretett és csodált szólásunk elleni támadás visszaverésére. BOLDOG KARÁCSONYT!”

link Forrás

A BuzzFeed azért igyekszik ezt annyival árnyalni, hogy az emberek sohasem hagytak fel a karácsonyi jókívánságokkal, Trump elődje, Barack Obama például rengetegszer mondta, hogy boldog karácsonyt!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.