Vajon jobb lesz a térerő, ha feltartod a telefonod az ég felé?

TECH
2017 december 25., 10:17
comments 129

Nagyon alap reakció, hogy amikor a telefonunk sehogy se akar rendesen jelet kapni a szolgáltatótól, akkor feltartjuk a kezünkkel, közelebb az éghez, hátha így végre érkezni fog a vágyott térerő.

Talán annyira nem meglepő, de az egésznek inkább lehet köze a kvázivallásos hithez, mint a technológiához, ugyanis ettől a mozdulattól szinte biztosan nem fog több jel jutni a telefonunkba. 

A Verge biztos, ami biztos alapon megkérdezett azért egy mérnököt, Lin Zhong professzort a Rice Universityről, aki meglehetősen magabiztosan állította, hogy a feltartott telefon nem fog több térerőt tapasztalni, mintha csak szimplán magunk elé tartjuk. 

link Forrás

Lin válaszából kiderül, hogy hiba úgy elképzelni a térerőt, mint valami reflektorból érkező fénycsóvát, ami egy pontból, magasról ömlik le ránk. Ezzel szemben a telekommunikációhoz szükséges jelek jóval homogénebben vesznek minket körbe, teljesen szétáradva a térben, ezért egy kis le-föl történő mozgás vagy forgás nem sokat fog változtatni a helyzetünkön.

Nem vagyunk teljesen eszköztelenek amúgy, főleg ha nagyvárosban szenvedünk a rossz jeltől: Lin szerint ilyenkor egy kis séta segíthet, mivel a városi épületek tényleg képesek befolyásolni, hogyan jut el a térerő a telefonunkra. Ilyenkor sem pár méterre, hanem mondjuk egykét háztömbnyire érdemes elindulni, utána elképzelhető, hogy lesz javulás a szolgáltatásban. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.