Az amerikai kormány befagyasztotta az észak-koreai rakétaprogram vezetőinek számláit

külföld
2017 december 26., 21:47
comments 117

Az amerikai kormány szankciókat léptetett életbe két észak-koreai állampolgárral szemben, akik fontos szerepet játszanak a phenjani rezsim rakétaprogramjában, közölte a washingtoni pénzügyminisztérium kedden.

A közlemény szerint Kim Dzsong Szik és Ri Pjong Csol ballisztikus rakéták fejlesztésében vesz részt. A szankciók értelmében befagyasztották Kim és Ri Egyesült Államokban parkoltatott vagyonát, illetve tranzakciós tiltólistára tették őket.

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter elmondta, hogy a döntéssel tovább fokozzák a nyomást a phenjani vezetésen, amelyet így kívánnak eltántorítani atom- és rakétaprogramja folytatásától. Phenjan saját állítása szerint atomtöltettel felszerelhető fegyvereivel képes elérni az Egyesült Államok teljes területét.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken egyhangúlag újabb büntető intézkedéseket szavazott meg Észak-Koreával szemben. Ezek értelmében 90 százalékkal csökkenteni kell a nyersolaj és a finomított kőolajtermékek Észak-Koreába irányuló exportját. A határozatban egyúttal felszólították az észak-koreai vendégmunkásokat foglalkoztató országokat, hogy 12 hónapon belül küldjék haza valamennyi vendégmunkást. Észak-Korea szerint a legújabb szankciók háborús cselekménnyel érnek fel. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.