Harrach Péter szerint Magyarországon egy normális világ van, mert vannak itt "arab származású orvosok, akik elfogadják azokat a játékszabályokat"

"Egy normális multikulturális társadalmat el tudunk viselni, hiszen az teljesen megszokott," jelentette ki Harrach Péter a HetiTV-nek. A KDNP frakcióvezetője szerint 

"csak nézzük meg Magyarországot, ahol egy normális világ van, élnek olyan emberek, akik egészen másként gondolkodnak, mint mi, vannak arab származású orvosok például, akik elfogadják azokat a játékszabályokat, amelyik itt érvényesek. Ám a beáramló tömegnél erről nincs szó."

Arra a kérdésre, hogy milyen ellentét van a magyar politikában a hívő és nem hívő emberek közt, Harrach úgy felelt, hogy 

"a két oldalnak két külön világa van, ez sajnos nem átjárható."

Szerinte ilyen például, hogy ők munkaalapú társadalmat szeretnének, míg a másik oldal a segélyezést részesítené előnyben. "Ez is ideológiai különbség, ami ezekben a konkrét intézkedésekben is megjelenik, tette hozzá. Hogy mik voltak "a kimagasló események a KDNP életében?" Harrach szerint 

  • "a KDNP-nek megvan a menetrendje, 
  • mi már hosszú évek óta ebben a szövetségi rendszerben dolgozunk, 
  • nincsenek nagy meglepetések. 
  • Tesszük a dolgunkat,
  • van három miniszterünk a kormányban,
  • ők a maguk területén végzik a munkájukat."
Fotó: Bruzák Noémi


Végül arra a kérdésre, hogy szerinte 2018-ban a magyar emberek jobban szeretik majd egymást, mint korábban, a KDNP-s politikus úgy felelt, hogy

"a reményeink ebbe az irányba mutatnak, azonban a tapasztalataink kevésbé tesznek minket optimistává. De azért gondoljunk arra, ez a kampányidőszakban kiéleződik, ha annak vége lesz, lecsendesedik a világ."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.