Több ezren tüntettek ellene, mégis kiengedték a 25 év börtönre ítélt volt perui államfőt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több ezren tiltakoztak hétfőn Limában a perui elnök kegyelmi döntése ellen, aminek értelmében szabadlábra kerül Alberto Fujimori volt államfő. Pedro Pablo Kuczynski humanitárius okokkal indokolta a betegeskedő, többek közt emberi jogok megsértése miatt 25 év börtönbüntetésre ítélt 79 éves Fujimori szabadon engedését. A volt államfő nem az elnök nagy szívének, hanem politikai alkunak köszönheti szabadságát.  

  • Kuczynski korrupció gyanújába keveredett, vádeljárást indult ellene.
  • De hiába az ellenzéki többség a perui parlamentben, nem szavazták meg a menesztését.
  • Kuczynski hatalomban maradásában döntő jelentőségű volt az Alberto Fujimori lánya, Keiko Fujimori által vezetett Népi Erő párt tíz képviselőjének tartózkodása.
  • Ami a parlamenti pletykák szerint nem volt véletlen.

(Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.