Törvénysértőnek minősíthetik Navalnij bojkottját?

Az AP szerint a Kreml vizsgálatot indított, hogy megállapítsa törvénysértő-e Alekszej Navalnij hétfőn meghirdetett választási bojkottja. A hírügynökség szerint bár az orosz választási törvény szerint a távolmaradásra buzdítás nem törvénysértő, jó eséllyel találnak valamit az ellenzéki politikus ellen, ami jogi következményekkel járhat. 

Az orosz választási bizottság hétfőn döntött úgy, hogy hivatalosan is megtiltja Navalnij indulását a 2018-as orosz elnökválasztáson. A határozat bejelentése után az ellenzéki politikus azonnal videóüzenetet tett közzé, amiben 

távolmaradásra szólított fel, mert csak "a hazugságra és a korrupcióra lehet" majd voksolni.

Közben a TASS orosz hírügynökség arról számolt be, hogy a választási bizottság engedélyezte 

Kszenia Szobcsaknak az elnökválasztáson való induláshoz szükséges 100 ezer aláírás összegyűjtésének megkezdését, 

és a kampányszámla megnyitását. Bár Szobcsak Navalnij nagy rajongójának mondja magát, a legnépszerűbb ellenzéki politikus szerint ez hazugság. Navalnij szerint

Szobcsak a Kreml bábja, aki indulásával csak legitimálni akarja a kamu elnökválasztást.

A 35 éves Szobcsak kicsi gyermekkora óta személyes barátja Vlagyimir Putyinnak, akit Szobcsak apja, a néhai szentpétervári polgármester, Anatolij emelt át a KGB-ből a politikába.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.