Elnöki ügy: 5,7 milliárdot fizet a közmédia a Bajnokok Ligája meccsekért

POLITIKA
2017 december 27., 22:10
comments 129

Még júniusban írtunk arról, hogy várhatóan megnyeri az UEFA tenderét, így 2018 és 2021 között az MTVA és a TV2-csoport közvetíti a Bajnokok Ligája meccseket; és bár a közmédia majdnem kétszer annyit fizet a következő három évi közvetítéseiért, mint eddig, ez nem baj, mert maga a miniszterelnök jelezte, hogy a nagy focinak az állami csatornán a helye. 

Rényi Pál Dániel információi akkor arról szóltak, hogy 

az MTVA évi 5 millió eurót jócskán meghaladó összeget (több mint 1,5 milliárd forintot) ajánlott az A-csomagért, a TV2 pedig szintén nagyon magas, évi 4,5 milliós áron (1,3 milliárdért) vitte el a B-csomagot. 

Azóta az MTVA titkolózott kicsit, de a hvg.hu végül megtalálta az abszolút átláthatatlan szerződéslistában a vonatkozó tételt. Úgyhogy most már hivatalos: a közpénzből fenntartott MTVA a három szezon közvetítéséért 18 millió eurót, vagyis

5.742.000.000 forintot fizet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.