Elnöki ügy: 5,7 milliárdot fizet a közmédia a Bajnokok Ligája meccsekért

POLITIKA
2017 december 27., 22:10
comments 129

Még júniusban írtunk arról, hogy várhatóan megnyeri az UEFA tenderét, így 2018 és 2021 között az MTVA és a TV2-csoport közvetíti a Bajnokok Ligája meccseket; és bár a közmédia majdnem kétszer annyit fizet a következő három évi közvetítéseiért, mint eddig, ez nem baj, mert maga a miniszterelnök jelezte, hogy a nagy focinak az állami csatornán a helye. 

Rényi Pál Dániel információi akkor arról szóltak, hogy 

az MTVA évi 5 millió eurót jócskán meghaladó összeget (több mint 1,5 milliárd forintot) ajánlott az A-csomagért, a TV2 pedig szintén nagyon magas, évi 4,5 milliós áron (1,3 milliárdért) vitte el a B-csomagot. 

Azóta az MTVA titkolózott kicsit, de a hvg.hu végül megtalálta az abszolút átláthatatlan szerződéslistában a vonatkozó tételt. Úgyhogy most már hivatalos: a közpénzből fenntartott MTVA a három szezon közvetítéséért 18 millió eurót, vagyis

5.742.000.000 forintot fizet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt