Lewis Hamilton bocsánatot kért, amiért a hercegnőruhája miatt nyilvánosan megalázta a kis unokaöccsét

INTERNET
2017 december 27., 09:55
comments 86

Nem véletlen, hogy Lewis Hamilton az autóvezetés, nem pedig a sakk többszörös világbajnoka.

A Forma 1 szupersztárjának a lájkszüret idején, karácsonykor sikerült bajba kevernie magát az Instagramon, hogy utána úgy kérjen bocsánatot, hogy az majdnem olyan bénán süljön el, mint az eredeti posztja. 

A sztori azzal indult, hogy a családjával külföldön karácsonyozó Hamilton nem bírt magával, és még ajándékbontás közben is Instagramra videózott: felvette, hogy a pár éves kis unokaöccse mennyire örül annak, hogy azt kapta a Jézuskától, amit kért, vagyis egy tüllszoknyás tündér/hercegnőruhát varázspálcával. Csakhogy a nagybácsi mindeközben jól lecseszte a láthatóan irtó boldog kiscsávót, hogy mennyire ciki, hogy kisfiú létére ilyen ruhát hord. Így hangzott a szöveg:

"Most olyan szomorú vagyok. Nézzétek meg az unokaöcsémet!" - a kamera ekkor ráfordult a kisfiúra.

"Miért viselsz hercegnőruhát? Ezt kaptad karácsonyra? - kérdezte az operatőr, miközben a kisfiú lelkesen bólogatott.

"Miért kértél hercegnőruhát karácsonyra?"

"Mert csinos" - felelte a fiú a varázspálcátját lóbálva.

"A fiúk nem hordanak hercegnőruhát!" - felelte erre a nagybácsi, karikírozottan lecseszős hangon.

Nyilván viccelni próbált szegény, de az eredmény mégiscsak az lett, hogy párezer lájkért a követőivel együtt akart röhögni egy kisgyereken, aki ráadásul a családtagja.

Az Instagram Story - tekintve Hamilton 5 milliónál is több követőjét - azonnal elterjedt, hogy a reakciók miatt a sofőr hamar leszedje azt. A sportoló ezek után december 26-án három külön twitben kért bocsánatot, olyanokat írva, hogy

Tegnap az unokaöcsémmel szórakoztam, de rájöttem, hogy nem megfelelően fogalmaztam, ezért leszedtem a posztot. Nem akartam rosszat neki és senkit sem akartam megsérteni. Imádom, hogy az unokaöcsém olyan szabadon meri kifejezni magát, ahogyan mindannyiunknak kellene.

és

A legmélyebb bocsánatot kérem a viselkedésemért, mivel rájöttem, hogy senkitől sem elfogadható, függetlenül attól, hogy kicsoda, hogy másokat lenézzen és sztoereotipiákkal illessen.

sőt

Mindig is támogattam, hogy bárki úgy élje az életét, ahogy neki tetszik, és remélem, hogy megbocsájtjátok nekem a hibámat.

Csakhogy, mint azt sokan kiszúrták, a szemforgató szövegek posztolása közben Hamilton lazán végiglájkolta azokat a twiteket, amikben a rajongói arról írnak, hogy nehogy bocsánatot kérjen és tegyen magasról az ízlésterrorista PC-brigádokra. 

Pedig Hamilton nem homofób volt, és nem valami PC-dogmát sértett meg, hanem egyszerűen egy jó nagy seggfej, aki egy gyanútlan gyerek szívatásával akart lájkokat termelni magának.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.