Ne ülj otthon, tovább élsz

életmód
2017 december 27., 07:19
comments 48

Kevéssé meglepő következtetésre jutottak izraeli kutatók: aki gyakrabban mozdul ki otthonról, tovább élhet másoknál, függetlenül mozgásképességétől és egészségügyi állapotától. A kutatásban hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes éveikben járó emberek szokásait vizsgálták, és úgy találták, minél többet járt el a vizsgált személy, annál nagyobb esélye volt arra, hogy megélje a következő születésnapját. A kutatást vezető Dr. Jeremy Jacobs azt mondta, csupán az, hogy az ember rendszeresen kapcsolatba lép a külvilággal, elősegíti, hogy jobban kötődjön hozzá - így az élethez is. Jacobs a társadalmi élet fontosságát hangsúlyozta, és elmondta, úgy tapasztalták, az aktívabb életmóddal hasonló hatást lehet elérni, mint a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel.

A kutatásban majdnem négyezer idős ember szokásait vizsgálták, és arra jutottak, az alulképzett férfiak járnak el a legkevesebbet otthonról, és az ő egészségi állapotuk is legrosszabb.

(Reuters Health)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.