Összesen 337 millió forintos jutalmat kaptak a Főpolgármesteri Hivatal köztisztviselői

670 köztisztviselőjét jutalmazta év végén összesen 337 milliós jutalomkeretből a Főpolgármesteri Hivatal - ez a Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylésére adott válaszból derült ki. Sárádi Kálmánné, Budapest főjegyzője ebből 1,8 milliót kapott. A vezető beosztású dolgozók 600 ezer és az említett 1,8 millió közötti összegből tehették boldogabbá karácsonyukat. 

A 2017-es jutalomlistán jó helyen szerepel 1,6 millió forinttal Bárdonné Benda Mónika aljegyző, Nagyné Varga Melinda, a Főpolgármesteri Hivatal kulturális, turisztikai, sport-, köznevelési és szociálpolitikai főosztályának a vezetője és Szegvári Péter főtanácsadó.

Sárádi Kálmánné a Magyar Nemzetnek azt mondta, a jutalmat mindenki bruttó összegben kapta meg, állítása szerint ez a fővárosi önkormányzatnak egy fillér többletkiadást nem jelentett. Ezt azzal magyarázták, hogy a kifizetések a „tárgyévi bérmegtakarítás terhére” történtek.

A főjegyző hozzátette, „sem a főpolgármester, sem a helyettesei nem részesültek jutalomban, sőt Tarlós István már 2004 óta nem vesz fel efféle pénzt”.